Известие

Collapse
No announcement yet.

Сменяне на предавки на високи обороти при дизел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от krdd12 Покажи съобщение
    Благодаря на всички за отговорите..ще пробвам на 4..би трябвало да е най-добре..до сега изпъвах до 4.5-5к
    Правилно я изпъваш - поне до 4.5 си трябва.
    На 4-та до 4,2 - после спира да подава гориво (поне моята е така)
    ALFA 156 1.9JTD '98
    ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Е, то зависи и от колата, в този случай
      На 1.9 8 вулви за чий дедов му е нафта в 5000 оборота?
      Зависи от мапера ти по-скоро.
      За какъвто дедов му е на 10 клапаново 2.4 нафта до 5000 оборота, както видя в едната графика.
      Има дизели до 5500 оборота ако става въпрос. Ако се търси вървеж, трябва и някакъв диапазон от обороти с които да разполага двигателя. Не само коне.
      Last edited by tISHI; d.m.y г., 17:55.

Comment

Като я ремапвам как да му кажа да я направи..?
        или той ще си знае..
        147, 1.9jtd, 115hp, 8v, 01.2005, FL

Comment

Първоначално публикувано от krdd12 Покажи съобщение
          Като я ремапвам как да му кажа да я направи..?
          или той ще си знае..
          Много просто обесняваш какво точно искаш и мапера ти казва какви са ти възможностите за дадената кола Аз имам и дизели дето въртят до 5500, имам и до 5000, правил съм и такива дето на 4300 да свършват поради сейфти причини, и всичко е кой какво иска и какъв е конкретния сетъп на колата а на Пух колата бих я направил и на 6000 ма има едни изчисления които се правят за механичните натоварвания на мотора при много мощност които не позволяват волности - все пак 500+ нютона не са майтап за железата
          Last edited by Bobo; d.m.y г., 19:23.
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
            Много просто обесняваш какво точно искаш и мапера ти казва какви са ти възможностите за дадената кола ....
            На база на твоя опит и на това, което съм виждал да влиза при теб за ремонт, след като неизвестен мапер си е оставил изчисленията по дадена кола. би трябвало да му дадеш съвет да не влиза при всеки, предлагаш тази услуга - МАП.

П.П. Не ми отговори какво не ти допада в новия firmen софтуер на JTD 16V
            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
            156 1.8TS 16V (01.2001)
            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
            0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
              П.П. Не ми отговори какво не ти допада в новия firmen софтуер на JTD 16V
              Стратегията за управление на турбината не ми допада и управлението на ЕГР-а не ми допада и не ми допада че лимитерите са по ниски на горивото и много неща не ми допадат
              sigpic
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Стратегията за управление на турбината не ми допада и управлението на ЕГР-а не ми допада и не ми допада че лимитерите са по ниски на горивото и много неща не ми допадат
                Хм, интересно ми стана. Ще кача новия и ще видя, даже ще мина да се видим. Ма в момента сменят паролите и няма достъп Alfa Romeo
                156 1.8TS 16V (01.2001)
                0879369082

Comment

тука ще се намеся между екпертите и ще пак ще си кажа,че най ми е кеф,а и смисъл при дизела ,да си караш така че сменяш ск. да не пада стрелката под 2000 и си джетваш в града и тва е...тука се говори за чипове, мипове,графики, все едно става въпрос за гтр-и по 800кс ...при 100-150кс някакси не върви лафът...мое виждане
                  Last edited by Alfoso; d.m.y г., 19:54.
                  '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Първоначално публикувано от Alfoso Покажи съобщение
                    тука ще се намеса между екпертите и ще пак ще си кажа,че най ми е кеф,а и най-виждам смисъл ,да си караш така че сменяш ск. да не пада стрелката под 2000 и си джетваш в града и тва е...тука се говори,чипове мипове,графики все едно става въпрос за гтр-и по 800кс ...при 100-150кс някакси не върви лафа...мое виждане
                    Колега това е Алфа форум и тук караме такива коли затова за тях говорим, ти като виждаш смисъл да говориш за мапване на ГТР-и бягай в нисан форума (макар че и там няма да намериш събеседници И ако за теб няма смисъл за един огромен процент от хората има смисъл, да не говорим че ти явно само джетваш градско докато повечето от нас карат и навън, даже някой се опитват и на писта да карат, да не говорим че има и такива които доста добре се справят
                    sigpic

Comment

Колега това е Алфа форум и тук караме такива коли затова за тях говорим, ти като виждаш смисъл да говориш за мапване на ГТР-и бягай в нисан форума (макар че и там няма да намериш събеседници И ако за теб няма смисъл за един огромен процент от хората има смисъл, да не говорим че ти явно само джетваш градско докато повечето от нас карат и навън, даже някой се опитват и на писта да карат, да не говорим че има и такива които доста добре се справят
                      Бат Бобо не чуват тия хора от самото начало им обяснявам че зависи от софта до колко имаш нафта ама хората тяхната си знаят и това е...
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                        Бат Бобо не чуват тия хора от самото начало им обяснявам че зависи от софта до колко имаш нафта ама хората тяхната си знаят и това е...
                        Бат Живко, бат Бобо ти казва, че всичко зависи от мападжията. Ама спомена и са възможностите на материала (мотора). Щот нафтата може да тече на ручей, ама без оксижен само ще си тече. Нафтата не е всичко.
                        156 1.8TS 16V (01.2001)
                        0879369082

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Не ве майка във форума не всичко може да се обесни така че да те разберат хората затва е така. На живо и на дете мога да обесня ма тук има да пиша един ден
                          sigpic

Comment

Не ве майка във форума не всичко може да се обесни така че да те разберат хората затва е така. На живо и на дете мога да обесня ма тук има да пиша един ден
                            Па нема да стигне, щот може да пишеш, ама требе некой да го прочете, а и евентуално разбере
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            0879369082

Comment

Бат Живко, бат Бобо ти казва, че всичко зависи от мападжията. Ама спомена и са възможностите на материала (мотора). Щот нафтата може да тече на ручей, ама без оксижен само ще си тече. Нафтата не е всичко.
                              Типичен пример за неразбирателство във форума начи Цецо, Живко ползва термин "има достатъчно нафта" означава че тая нафта се пуска в точно опредления момент и е точно изчислена за конкретното количество въздух, когато "няма нафта" означава че не влиза достатъчно нафта в точния момент в мотора Всичко друго са допълнителни фактори и да на сток мотор може да се пусне нафта до доста високи обороти, но дали това ще е оправдано спрямо мощността която ще имаме там зависи от сетъпа на колата
                              sigpic

Comment

Абе какъв мападжия бе стига с тия глупости бе! Сейфти си до 4000 така ли не разбрахте даже още на 3500 ви падат мг...друг е въпроса дали искаш да над сложиш над тия мг като запазиш сейфти режима с намалянето на нафтата при вдигането на обороти или искаш да цепиш до 5000 да речем, това още в началните постове на темата Ви го казах само че по кратко ама как да е
                                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Working...
                                X